Некоректни български уебмастъри (Web masters)

Posted on август 11, 2008. Filed under: Онлайн бизнес |

Реших да изготвя списък (с ваша помощ) на хора от бранша, които са некоректни. Хора с които не трябва да имаме бизнес отношения за да не си късаме нервите в бъдеще. Причината, която ме подтикна да го направя е че за последните 2 дена попаднах на 2 оплаквания от 2 различни човека. И си казах “Щом тези го правят, значи има и други, които го правят” . И така. Въпросните лица са:

1.MsGer – с този прякор се подвизава във форумите на предприемач и webmasterbg . Въпросното лице най-нагло краде статии. Освен това мами наред по всякакви други начини. Мейла му е msger.eg@gmail.com .  Спамете го наволя.

2.Станимир Койчев Атанасов – бивш собственик на http://sms4e.net/ . Неговите изяви можете да видите тук.

3.Ново 20. Ден по-късно се натъквам на това в блога на Тодор Христов. Ето ги и лицата отговорини за това.

Ще се радвам всеки от вас, който по един или друг начин е бил преебан от въпросните лица или от някои други да сподели, за да не се случва и с другите след вас.

Make a Comment

Make A Comment: ( 13 so far )

blockquote and a tags work here.

13 Responses to “Некоректни български уебмастъри (Web masters)”

RSS Feed for Споделяй и владей Comments RSS Feed

Добро начинание. Поздрави!

можеш да разшериш малко списъка иначе е добра идея да бъдат на публично място :)

Ами репортвайте де ;)
За сега имам свединия само за тези двамата. ;)

Иване, тъкмо сложих линк в SEO групата в Mixx към този списък.

Ако под “некоректни” разбираме и уебмастърите, които рециклират без резрешение чуждо уеб съдържание, като просто си го чопват от интернет, опасявам се, че списъка ти много ще се разшири.

Така като гледам, някои хора май си мислят, че е нормално да си крадат на ежедневна основа с Copy-Paste материалчета от други сайтове, като се “самоуспокояват” с факта, че слагат някакви линкове към първоизточниците и уж всичко е ОК.

А че това е абсолютно забранено, май забравят да си спомнят.

Та… ако броиш и тези уебмастъри, вгледай се внимателно в някои блогове и ще откриеш за какви супер нагли кражби на съдържание става дума.

Хубавото е, че такива хора нямат бъдеще в интернет.

trader от форума на Предприемач.ком – некоректен!

[...] откриете днес: НЕ на плагиатството! от Пламен Томов и Спъсък на некоректните уебмастъри от Иван [...]

Дайте да направим и един алтернативен списък на коректните — на хората, които се държат учтиво, коректно и професионално ;)

Браво за инициативата! Подкрепям я напълно! До сега ми се е случвало 2 или 3 пъти да бъде крадено от мен съдържание и съм си затварял очите, но сега след като има възможност крадците да бъдат унижени публично, ще го имам в предвид :)

От тази публикация ми прави впечатление, че повечето некоректни се подвизават в форума именно на предприемач.ком

dottcom, разбира се … това е най-големият уебмастърски форум в България

От 2002 година имам собствен домейн с характерно име, с което аз и екипа ми сме си спечелили добро име в бранша в който работим.
От няколко години успоредно с нас настъпва на пазара и друга подобна фирма, която използва името ни по най-нелоялен начин
Нашата страница е http://www.velida.net а фирмата, за която говоря е http://www.sesile.net, която от ноември тази година е пуснала и нова страница http://www.velidanet.info/ напълно копираща нашите имена
В БГ пространството има много подобни сайтове и никога не сме имали проблеми помежду си, всеки си има своите клиенти и възможности. Но с тази фирма сесиле имаме проблем още от създаването и, постоянно копира и вмъква нашите имена. Вероятно използва и други подобни агенции, но в случая ние сме потърпевшите
Пиша тук за съвет и помощ от страна на колеги, които влизат тук. Много е неприятно когато някой друг се възползва от труда ти по такъв нечестен начин
Всеки съвет от вас ще е добре дошъл и благодаря предварително на всички

Данный пост действительно помог мне принять очень важное для себя решение. За это автору отдельное спасибо! Жду от Вас новых постов!

А что Вы скажете, если я возьму на себя смелость предположить, что все Ваши посты, не более чем выдумка автора?


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...